Rannikkoristeilyt

Höyrylaivaosakeyhtiö s/s Ukkopekka

Varustamo tekee höyrylaiva Ukkopekalla päiväristeilyjä Turusta Naantaliin. Iltaristeilyillä suunnataan Loistokarin saarelle. Tilausristeilyjä tehdään Ukkopekan lisäksi kolmella muulla aluksella.
http://www.ukkopekka.fi/

Royal Line

Royal Linen risteilyvalikoimiin kuuluu sightseeing-, lounas- ja illallisristeilyt Helsingin saaristoon. Lisäksi risteilyjä Porvoon saaristoon. Kaikilla kuudella aluksella tehdään myös tilausristeilyjä.
http://www.royalline.fi/

Saimaa Travel

Varustamon m/s Brahe alus liikennöi Savonlinnan ja Helsingin välillä, pysähtyen Puumalassa, Lappeenrannassa, Haminassa ja Kotkassa. m/s Carelia tekee perinteisiä viisumivapaita risteilyjään Lappeenrannasta Viipuriin, josta voi jatkaa matkaa bussilla Pietariin tai Vanhaan Valamoon.
http://www.saimaatravel.fi/

Sampo Tours

Sampo Tours järjestää risteilyjä jäänmurtaja Sammolla perämeren pohjukasta. Sampo risteilee joulun alusviikolta huhtikuun puoleen väliin. Risteilyt kestävät noin neljä tuntia ja lähtöpaikkana on Kemin Ajoksen satama. Murtajaa voi myös vuokrata tilausristeilyihin.
http://www.sampotours.com/

Sunlines

Sunlinesin alukset tekevät sightseeing-risteilyjä Helsingistä lähisaaristoon. Varustamolla on käytössään seitsemän alusta, joita voidaan käyttää myös tilausristeilyihin.
http://www.sunlines.fi/

Varustamo Oy J.L. Runeberg

Varustamo Oy J.L. Runeberg järjestää risteilyjä satavuotiaalla m/s J.L. Runeberg -aluksellaan Helsingistä Porvooseen ja Loviisaan. Laivalla tehdään myös tilausristeilyjä.
http://www.msjlruneberg.fi/

Ålandstrafiken

Ålandstrafiken hoitaa kahdeksalla saaristolautallaan Ahvenanmaan ja Turun saariston välistä liikennettä. Ahvenanmaalle lautoilla pääsee sekä Korppoosta, että Kustavista. Lisäksi aluksilla on poikittaisreittejä saaristossa. Ei henkilömaksuja, maksut vain ajoneuvoista.
http://www.alandstrafiken.ax/