Sisävesiristeilyt

Kuopion Roll Risteilyt

Kuopion Roll Risteilyt tekee risteilyjä Kuopion lähivesillä yhtiön kolmella aluksella. Lisäksi yhtiö järjestää tilausristeilyjä Saimaalla.
http://www.roll.fi/

Päijänne Risteilyt Hilden

Päijänne Risteilyt Hilden seilaa viidellä laivallaan Päijänteen aalloilla. Risteilyvalikoimaan kuuluu muun muassa risteilyt Jyväskylän ja Lahden välillä, Lahden ja Heinolan välillä, Keiteleellä sekä paikallisristeilyjä Jyväskylästä ja Lahdesta. Lisäksi yritys tekee tilausristeilyjä.
http://www.paijanne-risteilythilden.fi/

Runoilijan tie

Runoiljan tien 100-vuotias höyrylaiva Tarjanne risteilee Näsijärjvellä perinteisellä reitillään Tampereen ja Virtain välillä, pysähtyen matkalla Muroleen kanavalla ja Ruovedellä. Lisäksi tilaus-, ilta- ja juhannusristeilyjä
http://www.runoilijantie.fi/

Saimaa Travel

Varustamon m/s Brahe alus liikennöi Savonlinnan ja Helsingin välillä, pysähtyen Puumalassa, Lappeenrannassa, Haminassa ja Kotkassa. m/s Carelia tekee perinteisiä viisumivapaita risteilyjään Lappeenrannasta Viipuriin, josta voi jatkaa matkaa bussilla Pietariin tai Vanhaan Valamoon.
http://www.saimaatravel.fi/

Suomen Hopealinja

Suomen Hopealinjalla risteillään Pyhäjärvellä ja Vanajavedellä. Varustamo liikennöi kuudella aluksellaan muun muassa Tampereen ja Hämeenlinnan välistä vesireittiä sekä järjestää ilta- ja lounasristeilyjä Hämeenlinnasta ja Tampereelta. Myös tilausristeilyjä.
http://www.hopealinja.fi/

Vip Cruise

Vip Cruise järjestää paikallisristeilyjä Savonlinnasta kahdella höyrylaivallaan, s/s Paul Wahlilla ja s/s Punkaharjulla. Varustamon m/s Quo Vadis tekee vain tilausristeilyjä.
http://www.vipcruise.info/